Materiaal & Duurzaamheid

Materiaal & duurzaamheid staat ook bij ons hoog op de agenda.

Het is niet alleen belangrijk om te kijken naar duurzame producten, maar ook de materialen waarvan de producten gemaakt zijn.

Wat is duurzaamheid materiaal?

We noemen producten duurzaam wanneer ze zijn geproduceerd op een manier waardoor natuur en milieu zo min mogelijk worden belast. Ze kunnen ook gemaakt zijn van gerecycled materiaal of zonder grondstof uitputtende mechanische processen.

Het basismateriaal van onze Wickelfisch is polyester.

Alle Wickelfisch-producten worden sinds 2022 uitsluitend gemaakt van gerecycled Poly Ethyleen Tereftalaat, oftewel rPET-vezels.

Plastic flesjes worden ingezameld, gesorteerd, gemalen en gewassen en na het smelten van dit schone gerecyclede plastic ontstaat nieuw, duurzaam rPET materiaal. Daar wordt dan ook onze Wickelfisch van gemaakt.

Materiaal & duurzaamheid wint steeds meer aan populariteit. Maar wat is rPET eigenlijk? rPET staat voor recycled polyethylene terephthalate. Te moeilijk woord om te onthouden dus noemen wij het gerecycled plastic. Dit is niet alleen duurzaam materiaal, maar de productie van rPET materiaal zorgt ook voor minder CO2-uitstoot en minder waterverbruik dan de productie van plastic. Dus dat is goed.

Scrap2bag, spatwaterdicht tasje

Bij het produceren van de Wickelfisch bleef veel restmateriaal over en dat is natuurlijk zonde. Daarom maakten we van dit restmateriaal de Scrap2Bag. De Scrap2Bag is een spatwaterdicht tasje met rits. Makkelijk voor aan boord, strand of zwembad om eventueel medicijnen mee te nemen. Deze is NIET 100% waterdicht i.v.m. rits.

https://wickelfisch.nl/product-categorie/scrap2bag/

Papieren verpakking i.p.v. plastic

We hebben plastic verpakkingen voor eenmalig gebruik verboden en gebruiken in plaats daarvan her te gebruiken, papieren hoezen. Op deze manier proberen we zoveel mogelijk mee te denken voor een beter klimaat.

CO2 compensatie

De volledige CO2 uitstoot voor de productie van de Wickelfisch is gecompenseerd via het PLASTICBANK klimaatbeschermingsproject.

Meer informatie is te lezen op: https://wickelfisch.nl/wat-is-wickelfisch/

 

Duurzaamheid en de impact op ons milieu zijn voor ons van groot belang,  nu meer dan ooit.

Wij geloven dat ‘van oud nieuw maken’ goed is voor het milieu.

 

We zijn te volgen op:

www.facebook.com/WickelfischNL

https://www.instagram.com/wickelfischnl